Ringer under str 49 og over 60 kan dessverre ikke byttes

Søk
Close this search box.

Fire Generasjoner Med Gullsmeder

13239390 1013022565418321 9088633281664349297 n
Jeg har alltid vært kreativ, og elsker å skape fine ting. Jeg har sittet en del på verkstedet med mamma, og gleder meg til å starte for fullt med det, i tillegg til salg og markedsføring, forklarer Marikken (2012).
Marikken Harsheim
Vår historie
Rikke Harsheim startet som gullsmedlærling da hun var 16 år, tok svennebrevet i 1981 og mesterbrev i 1985. Deretter gjennomførte hun en gemologutdannelse ved Universitetet i Oslo før hun studerte design to år i København. Siden den gang har hun drevet sitt eget firma og utviklet smykkemerket Rikke Harsheim.

Rikke er ikke førstemann i familien som har vært lidenskapelig opptatt av smykker. Hennes bestefar, Lars Harsheim, startet i sin tid en gullsmedfabrikk, som etterhvert sønnen, Arne Harsheim, og hans to brødre tok over. Rikkes mor og bror er også utdannet gullsmeder. Sønnen, Dean Martin, har også gått i lære hos Rikke i to år.

Med materialer som gull, sølv og edelstener er smykkene eksklusive, personlige og unike. De håndlagde smykkene har en kombinasjon av mystikk og frodighet, og er fulle av detaljer som står i kontrast til hverandre. De har et unikt design man kan glede seg over livet ut.

Likevel er det datteren, Marikken, som overtok firma i 2012. Marikken har gått tegning, form og farge på videregående, og hadde en plan om å gå gullsmedlinje.

Istedenfor valgte hun å få studiekompetanse, og utdannet seg til å bli førskolelærer. Etter tre år som pedagogisk leder i barnehage, valgte hun å begynne å jobbe med smykker sammen med moren Rikke. I 2019 etter 7 år i lære hos Rikke tok Marikken svennebrevet og ble 4. generasjon gullsmed.

Nå har Marikken tatt over og sitter på verkstedet. 

Smykkene snakker for seg selv…

Handlekurv